Přednáška – moje první, bohužel ne poslední – je za mnou. Nebudu říkat, že dopadla nějak slavně, ale zvládl jsem jí, některé studentky se na mě i usmály… No, nestěžuji si. Sice když první studentky odešly po pěti minutách, bylo to docela nepříjemné, ale zbytek tak nějak zůstal. Neprezentoval jsem prázdné učebně, a to je možné brát jako klad. Proč o tomhle mluvím. Asi tím chci omluvit skutečnost, že na tvorbu se moc nedostalo.
Myslel jsem, že do konce minulého týdne zvládnu dokončit druhou korekturu Zombie Westernu, ale nestalo se tak. Přece jen příprava na přednášku zabrala až moc času, navíc poslední část Zombie Westernu je nutné hodně přepracovat, tak budu rád, když to stihnu do konce příštího týdne. Ani jsem nepočítal, že ty změny budou tak náročné. Ale myslím, že to je všechno ku prospěchu příběhu, který nakonec bude takový, jaký jsem si jej představoval. Ne na začátku, to měl vypadat úplně jinak, ale na konci.
S Black Valley jsem na tom nebyl o nic lépe, ale podařilo se mi alespoň dopsat scénář k sedmému dílu. Jsem rád, že už se to takhle pohnulo a že bych měl případně co nabídnout, protože hodlám první scénář rozeslat do USA, jestli z toho náhodou něco nebude a jestli by ho nějaké komiksové studio nechtělo. Udávat to v ČR je nesmysl a na samovydávání se ještě necítím. Doufám, že následující týden budu v rámci tvorby trochu aktivnější, protože do konce roku mám ještě hodně práce, abych stihl všechno, co mám v plánu.