Tak tenhle týden, musím říct, bych mohl považovat za velmi plodný. Napsal jsem toho docela dost. Dokončil jsem dvě povídka a jednu delší, možná novelu, jsem začal, a to celkem příjemným výkonem sedmi a půl stránek za jeden večer. Když se dobře píše, tak se dobře píše. Jsem rád, protože poslední dobou mě sužoval pocit, že mě vlastně psaní nebaví a že je to všechno ze setrvačnosti. Povídka „SMRT nebo smrt“ je takovou krátkou meditací, kterou jsem měl v hlavě po jednom filmu. Byl to snímek „5 Souls“, pokud to někoho zajímá. Líbil se mi nápad toho, že se člověk může vykoupit i ze smrti. Něco podobného, ač akčního, jsem viděl nedávno i ve snímku „Dead in Tombstone“. „SMRT nebo smrt“ je jen takovou krátkou, hlavně dialogovou úvahou nad tím, co jedna postava udělá, když jí je dáno se vykoupit. Tuhle povídku zde a možná i někde jinde, zveřejním, jen se musím dostat k opravě.

Druhou povídkou, kterou jsem tenhle týden dokončil, je povídka „Předplacená služba“. Měl jsem ji v hlavě neskutečně dlouho, i když původně v trochu jiném provedení. Takhle se mi ale nakonec zamlouvá víc než první záměr. Povídku bych docela rád zkusil poslat do „5. antologie českého hororu“, takže pokud si ji budete chtít přečíst, tak tam. Jestli tedy bude vybrána, uvidíme. Třeba mě ještě napadne jiná, kterou bych tam poslal.

Předevčírem jsem se pak vrhl na povídku „Křič“. Je to zatím jen pracovní název, ale docela se mi líbí. Je takový tajnosnubný. Kdo má vlastně křičet? A proč? Jsem docela rád, že se mi konečně v povídce podařilo využít cestu do Itálie, kterou jsem s přítelkyní, bratrem a jeho tehdejší přítelkyní podnikli v roce 2011, pokud mě paměť neplete. Neplete. Vzpomínky na Benátky se ukázaly překvapivě živé. Za to jsem rád, protože ta povídka najednou získává naprosto nový náboj. Docela mě překvapilo, jak moc se mi hned rozrostla v rukou. První pasáž je výborná, dle mého skromného mínění, snad nezkazím ani druhou část, která měla původně být tou stěžejní.

Tenhle týden se na blogu objevil už šestnáctý díl seriálu „Cesta“. Přiznám se však, že s tím, jak se „Cesta“ zatím vyvinula, nejsem úplně spokojený. Bohužel tohle bylo riziko celého tohohle pokusu. Napsáno je 24 dílů, na chvíli mám vystaráno, ale nemyslím si, že bych se k seriálu v dohledné době dostal. Teď dokončím „Křič“ a pak se uvidí, co dál. No ale teď už k publikovaným článkům. Nejprve články ve Filmovém deníku:

A co na to články na Comics Blogu:

A nakonec Necronomicon: