Kniha Agentura: Střepy minulosti je venku a nakladatelství Golden Dog ji již nabízí v předprodeji. Jelikož mi korektury knihy zabraly dost času, nemohl jsem ho věnovat jiné tvorbě. Teď už je to volnější a já jsem se konečně – vlastně poprvé v tomhle roce – dostal k psaní. Mám na mysli psaní nějakého příběhu.

S Honzou Vojtíškem plánujeme různé projekty. O některých jen tak mluvíme, jiné možná budeme realizovat. A napadlo nás, že by bylo docela fajn mít sbírku hororových povídek autorů, kteří působí v jižních Čechách. Jak se ukázalo, těch autorů není zrovna málo, což je docela zajímavé a překvapující. Jako kdyby bylo v jižních Čechách něco, co v nás vzbuzuje touhu psát právě horor.

Jestli sbírka bude realizována, to ještě jisté není, ale já už jsem v hlavě nějakou dobu nosil nápad na povídku, která se bude odehrávat na jihu Čech, kde celý život žiji a kde jsem vlastně žádný příběh pořádně nesituoval. Samozřejmě pokud nepočítám zombie horor, který jsem napsal loni. I ten byl inspirací k tomu, abych do jihočeského prostředí situoval něco dalšího.

K povídce – i když o ní přemýšlím jako o novele, myslím, že bude trochu delší – jsem sedl předevčírem a za dva dny jsem napsal zhruba 14 normostran. Musím říct, že mě to potěšilo. Jak jsem dlouho nepsal, říkal jsem si, jestli to půjde dobře. A ono to dobře šlo. Slova se začala linout sama, příběh se rozvíjel. Jako sednout na kolo. Taky se to nezapomíná.

Takže i kdyby sbírka jihočeského hororu nevyšla, budu mít alespoň jednu delší hororovou povídku do zásoby. Už několik měsíců mám potřebu napsat realistický psycho horor a tohle by mohlo být ono.

A co dál? Vzhledem k tomu, že jsem stále ještě plný knihy Agentura: Střepy minulosti a vím, jak příběh bude pokračovat, docela rád bych se vrhl právě do psaní třetího dílu, kterým by se měla uzavřít úvodní trilogie. Nebo to bude ještě delší? Přiznám se, že i tohle mě na Agentuře fascinuje. Já vlastně nevím, kam mě zavede.