Za poslední týden se toho stalo neskutečně mnoho. První, skutečně dobrá zpráva je, že zase mám něco, co mohu považovat za úspěch. Ano, je to vydání mého textu v knize. Jedná se o povídku, která nese název „Výzkum“. Stala se součástí „3. antologie českého hororu“. Velmi mě těší, že jsem se mohl znovu zúčastnit projektu, během kterého se hledá 100 Českých Kingů. Kniha ještě není v prodeji, ale jako spoluautorovi se mi dostala do ruky a já musím s radostí říct, že její kvalita je velmi dobrá. Ve srovnání s předchozí sbírkou je na tom jednoznačně lépe a první tři povídky mě okamžitě dostaly. Recenze na celou sbírku se objeví na Necronomiconu, snad do týdne, vy si zatím můžete vychutnat ukázku „3. antologie českého hororu“ anebo si můžete knihu objednat na stránkách vydavatele.

Musím říct, že tohle mě velmi potěšilo a jednalo se o příjemný dárek k Mikuláši. Další velmi pozitivní zpráva je, že „Mrtví kráčí po Zemi“ se dostali do rukou nakladatele, který rozhodne o tom, že by kniha mohla být vydána. Anebo ne. Holt záleží na tom, jak se bude kniha líbit. Velmi bych pak chtěl poděkovat paní spisovatelce – nevím, jestli ji mohu jmenovat -, která se za mě postavila a snaží se můj příběh u nakladatelství prosadit. I kdyby to nevyšlo, jsem velmi rád, že jsem tu možnost měl.

Jak jsem minulý týden neměl čas na to, abych se věnoval románu „Sex Killer“, hlavně tedy proto, že jsem nevěděl, jak dál, musím děkovat múzám, že mi konečně ukázaly cestu. Podařilo se mi napsat krátkou závěrečnou kapitolu, o které vím, že takhle má být, ale ještě mi zbývá cesta se k ní dostat. Možná mi bude stačit jediná kapitola, možná budou ještě dvě, ale příběh nakonec dopíšu, což mě neskutečně těší. Tím, že jsem zjistil, že vím, jak to má skončit, se všechno zjednodušilo. Navíc jsem za tento konec velmi rád, protože si myslím, že tomu příběhu dokonale sedí. Není to zakončení z nutnosti, ale přesně takový konec, jaký bych si představoval. Akorát se ukazuje, že je někdy prostě hodně náročné dosáhnout toho, co autor vlastně chtěl, a to i přesto, že měl v hlavě poměrně jasně nalajnováno, o čem má vlastně příběh být.

To, že jsem se znovu začal věnovat románu „Sex Killer“, bohužel znamenalo, že jsem měl minimum času na příběh na pokračování „Cesta“. Přesto se ale můžete těšit z nového dílu. Již čtvrtý díl seriálu se objevil na mém blogu a můžete si ho zadarmo přečíst. Doufám, že se vám příběh zamlouvá a že ho bude číst stále více a více lidí. Myslím, že ten příběh si to zaslouží. A já slibuji, že bude pokračovat, protože i mě neskutečně zajímá, kam až se s ním dostaneme. Nyní už ale k tomu, co za poslední týden vyšlo na Necronomiconu, kde právě probíhá poslední hororový týden tohoto roku se zaměřením na komiksy s Batmanem:

Znáte filmy Motocyklové deníky, Proposition, Nauka o snech, Kurýr, Kurýr 2, Kurýr 3, V zajetí rychlosti, Krajina přílivu, Jeden musí z kola ven, Snídaně u Tiffanyho, Let číslo 93, Vicky Cristina Barcelona, Slunce, seno, jahody nebo Mejdan v Las Vegas? Pokud ano, můžete porovnat svoje názory s mými, které jsem prezentoval v posledním příspěvku v mém Filmovém deníku.