Když člověk nějakou dobu, zhruba deset let, nechodí po doktorech, někdy si to prostě bude muset vybrat. Během jednoho týdne jsem byl u doktora třikrát, nemluvě o tom, že jsem byl i na odběrech, což je pro mě skutečně velmi příjemná zkušenost. Nenávidím jehly, ale přežil jsem. Ještě aby ne… Takže i když to teď není úplně veselé, dostal jsem se k tomu, že jsem psal. A psal jsem celkem hodně, až se divím, jak moc. Většinou totiž kvůli práci a škole nestíhám, al dva dny po sobě se mi stalo, že jsem napsal pět stran. Tohle je vážně skvělý výsledek a já jsem rád, protože takové psaní mi chybělo. Jenže to tak nepůjde na dlouho, práce je pořád dost a já doufám, že jí bude ještě víc.

Našel jsem však čas na „Cestu“. Napsal jsem již osmý díl, je kompletní a hotový, takže jsem se rovnou mohl vrhnout na díl devátý, který už také nemá k dokončení daleko. To znamená, že ještě na tři měsíce máme vystaráno, alespoň co se publikování příběhu na mých stránkách týká. Příští týden můžete čekat novou povídku, kterou zde zveřejním a hned první středu v únoru šestý díl „Cesty“, který uzavře první příběh „Pod padajícím nebem“. Zatím se tak můžete těšit na příběh další, který by se mohl jmenovat „Přežít noc“, ale to si ještě promyslím.

Kromě toho, že jsem se věnoval „Cestě“, která je teď pro mě tím zásadním dílem, na kterém chci pracovat, našel jsem si čas i prostor pro další příběh, příběh, který ještě nemá jméno, ale je ze zombie žánru. Mám ho v hlavě od Vánoc, kdy jsem začal hrát hru „The Walking Dead“. První kapitola, která bude mít asi deset stran je skoro napsána. Musím říct, že se psala sama. Jakmile mám něco v hlavě, na co se těším, tak to jde samo. Co s příběhem udělám a jestli se mu budu věnovat více, to ještě nevím, ale zombie je prostě žánr, který mě neskutečně zajímá a budu se k němu vracet často.

To je asi prozatím vše, na ničem jiném jsem nepracoval. I když mi v týdnu přišel CD sborník z jedné vědecké konference, nepovažuji to za zas tak velký úspěch, takže raději k tomu, co vyšlo poslední týden na Necronomiconu:

Ve Filmovém deníku jsem v posledním týdnu psal o filmech Tobruk, Valčík s Bašírem, 2 dny v New Yorku, Deadfall, Fire With Fire, Maximum Conviction, Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka, Bídníci, On the Road, Ruby Sparks, Safety Not Guaranteed a Seeking a Friend for the End of the World. Jaký je váš názor na ně?