Poslední týden se nesl v duchu zombie žánru. Plně se věnuji zombie příběhu, který jsem nazval „Dlouhá míle“, což znamená, že zase trošku zanedbávám seriál „Cesta“, ale rozhodně ne tak, aby to nějak ohrozilo jeho vydávání. Zombie žánr je ale něco, co mě prostě dostává, a tak jsem se rozhodl, že mu budu věnovat svůj čas, dokud je nálada, protože jak jsem zjistil, poslední dobou se ta nálada hledá dost těžko. Tak to dopadá, když člověk moc píše. Ale co mám dělat jiné, když psaní je to, co mě baví, že?

Už nějakou dobu mě láká western. Je to žánr, ke kterému se dostávám postupně. Filmy mě začali zajímat poslední dobou, respektive poslední dobou jsem se o ně začal zajímat víc a konečně jsem se na ně i podíval. „Dolarová trilogie“ je něco, na co se hned tak nezapomene, stejně jako filmy s Johnem Waynem. Ne, to rozhodně nejsou jen tak obyčejné kovbojky. Proč o tom mluvím? Protože právě včera před spaním mě napadla základní výchozí situace pro jeden western. Sakra, jasně, že by to líp vypadalo jako film, nebo jako komiks, ale jsem spisovatel a to je zatím jediný způsob, jak dokážu tvořit příběhy.

Teď k tomu, co se za poslední týden vydalo na Necronomiconu:

Poslední zásadní věc, kterou bych chtěl zmínit, je skutečnost, že jsem objevil služby Flattr.com a PayPal donation. No jo, já vím, rozhodně jsem tady žádnou Ameriku neobjevil., ale jsou to služby, které mě zaujaly. Je to dobrý důvod, jak podporovat autory, kteří se snaží čtenářům, ale i jiným lidem, něco nabídnout, dát jim najevo, že stojíte o jejich tvorbu, že jsou pro vás zajímavý. Nejde o to, abyste jim posílali tisícové částky, ale o to, abyste je podpořili i korunami. Proto, pokud vás zajímá můj filmový blog (darování se pokusím zprovoznit i pro tyhle svoje stránky), tak na mém Filmovém deníku můžete mé psaní podpořit přes Flattr anebo právě přes PayPal. Odkazy jsou po pravé straně pod položkou „Dobrovolné příspěvky“.

Abych nezapomněl na svůj Filmový deník. Co filmy jako Divoši, Soldiers of Fortune, 10 Years, Divoká stvoření jižních krajin, Jesse and Celeste Forever, El Gringo, Let’s Dance 3D, Přepadení, Lincoln, For a Good Time, Call…, Hlavně nezávazně, Let, Pro pár dolarů navíc, The Baytown Outlaws, Holky na tahu, The Man With the Iron Fists, Poklad na Sierra Madre nebo Agent bez minulosti? Říkají vám něco? A co si o nich myslíte? Moje názory si můžete přečíst v posledním příspěvku v mém Filmovém deníku.

Filmový deník si také projde svou zásadní změnou, a to takovou, že od pondělí 4. února zde budou články o filmech vycházet samostatně, tedy jeden příspěvek pro jeden film. Bude to trochu přehlednější a na články se bude dát lépe odkazovat.