Takže, nejprve asi k „Cestě“. Dvacátý díl je dopsaný a já jsem si myslel, že se rovnou vrhnu na díl dvacátý první, přece jen jsem chtěl dokončit příběh „Známý Neznámý“ v jednom tahu, ale někdy se prostě stanou skutečnosti, které v tom člověku zabrání. Jak jste si ale mohli všimnout, čtrnáctý díl je na světě a vy si ho můžete v klidu přečíst. Dalších šest dílů napsaný, to už nezní tak špatně jako před pár měsíci, kdy jsem v ruce neměl skoro nic.

Proč jsem plynule nenavázal a nezačal psát dvacátý první příběh? Někdy se prostě stane něco, co neovlivníte. V tomhle případě to byla exploze v mojí hlavě. Opravdu to tak vypadalo. Díval jsem se na snímek „The Frozen Ground“, což je průměrný thriller s Cagem a Cusackem. Film mě nijak zásadně nezaujal, ale v jedné z posledních scén se stalo něco, co jsem nečekal. V hlavě se mi zrodil nápad na příběh, na román. Ne, to bych lhal. Ten příběh mi tam skutečně vybouchl. Celý. Věděl jsem přesně, jak bude příběh začínat, jak bude končit, jaké budou jednotlivé části. Samozřejmě, přesně do detailů jsem to nevěděl, ty se vyvrbí až během psaní, ale představil jsem si všechno základní a uvědomil jsem si, že tohle je dobrý příběh a že by byla zatraceně škoda se na něj vykašlat a nechat ho jen tak odeznít. A tak jsem během dvou dní napsal prolog, a první dvě kapitoly, respektive první a část druhé. Celkem 9 stránek A4, což není tak hrozné, když si člověk vezme, že u toho musí ještě pracovat. Pokusím se na tenhle příběh najít co nejvíce času, protože takové příběhy se musí využít. A proč to nezkusit nabídnout, že?

Vzhledem k tomu, že vydávání je něco, co je mj sen, rozhodl jsem se pro projekt na Startovači. Získat peníze není překvapivě tak jednoduché, jak jsem si myslel. No, ještě není všem dnům konec a nějaký čas na financování mám, takže se budu snažit příběh prodat. Třeba to ještě vyjde.

Na Filmovém deníku se tento týden mnoho neurodilo, respektive vůbec nic, a tak rovnou k tomu, co se urodilo na Comics Blogu. A toho bylo přece jenom dost:

Není toho málo, že? Těch článků za týden napíšu skutečně hodně. A to ještě nepočítám ty na Necronomiconu. Tady jsou:

A nezapomeňte na můj projekt na Startovači a podpořte jej. Díky!