Tenhle týden jsem naplno pracoval na příběhu o vražedkyni, která se nikdy nepřestala smát. Tohle je příběh, který mě teď naprosto pohltil. Minulý týden jsem psal o tom, že mi v hlavě doslova explodoval příběh, který prostě musí napsat. Tak to je on. Zatím má pracovní název “Nikdy se nepřestala usmívat”, ale to se asi ještě změní. Po dlouhé době si však psaní naplno užívám a zase chápu, proč mě to tak baví, proč mě to tak naplňuje. “Cesta” je také zábava, ale do jisté míry je to už i psaní z povinnosti – což mi připomíná, že se budu muset vrhnout na korektury – ale příběh o vražedkyni je prostě radost psát. Píše se neskutečně dobře, skoro sám od sebe.

Na příběhu “nikdy se nepřestala smát” mě baví to, že v něm mohu trochu experimentovat. Můžu si hrát s tím, jak se využívá přímá řeč, mohu si hrát s postavami a s jejich psychikou. Je to neskutečná volnost, která mi přesto dává možnost vytvořit konzistentní a smysluplný příběh. K tomu ale dojde až na konci a po určitých korekturách, o nichž vím už dnes. Je ale doslova radost psát přímou řeč, která není nijak narušována. Ten příběh dostane najednou spád. A tohle se děje i v jiných momentech. Myslím si o sobě, že už jsem celkem vypsaný a že dokážu celkem využívat různé nástroje, které má spisovatel k dispozici a už umím zpomalovat, zrychlovat děj, protahovat napětí a pak přijít s odhalením v tu pravou chvíli. Skvěle, opravdu skvěle se to píše. Doufám, že se to bude stejně skvěle číst.

Můj projekt na Startovači k vydání románu “Mrtví kráčí po zemi” nadále pokračuje a já jsem docela rád, že se zde objevili lidé, které zaujala je jich zase o něco víc. Určitě ne tolik, v kolik bych touhle dobou doufal, ale nedá se nic dělat. Jsem rád za ty, co již přispěli a velmi jim za to děkuji.

Vzhledem k tomu, že tvůrčí psaní mi v poslední době zabírá opravdu hodně času, musím tomu obětovat jiné projekty. Tím obětním beránkem se stal Filmový deník, kde nějakou dobu nebudou přibývat žádné recenze. Nedá se nic dělat, ale všechno prostě stíhat nemohu. Comics Blog, ale bude samozřejmě publikovat dál, protože to je s Necronomiconem můj stěžejní projekt, co se týká mého bloggerství. Takže teď k článkům z Comics Blogu za poslední týden. Byly to tyto:

Deset článků týdně, to není špatné, že? Ale je toho moc a někdy budu muset zpomalit. Zatím ale ne. A podobně nezpomaluje ani Necronomicon: