A máme za sebou několik prvních dní roku 2014. Konkrétně jsou to tři dny, jen abyste si nemysleli, že jsem úplně mimo a že nevím ani kolikátého vlastně je. Zatím se toho moc nestalo a já jsem se ve své tvorbě moc nevěnoval, ale od nového roku, nebo vlastně od 2. ledna, už jsem znovu začal psát, a to novou povídku, možná novelu. Rozsahem si ještě nejsem jistý, ale je to další ukázka toho, jak inspirace číhá skutečně kdekoli, jen to chce ji přijímat.

Po Vánocích na mě čekalo velmi příjemné překvapení. Dostala se mi do rukou kniha „Kája Saudek“, a to tak, že už ji vlastním. Osobnost tohoto kreslíře, ilustrátora, komiksového tvůrce, atd., mě zajímala a konečně jsem si o ní mohl zjistit více. Comicsové muzeum Káji Saudka mě nadchlo, a vědět více o jeho životě se mi poštěstilo právě díky téhle knize. A právě zde je několik kopií z příběhu „Byl jednou jeden den“, který Kája Saudek vytvořil ještě jako mladík. Ta myšlenka celého příběhu mě inspirovala k tomu, abych použil námět, postavy a pointu postavy ženské k napsání vlastní verze. Za tohle Kájovi děkuji. Snad z toho vzejde něco, co stojí za přečtení.

Jinak není moc o čem mluvit, protože na další tvorbu nebyl čas. A také jsem si chtěl dát trochu volna. Články už jsou ale znovu vydávány i na Comics Blogu. Nejprve ale k článkům, které vyšly ve Filmovém deníku:

A nyní deset článků, co jsem tento týden vydal na Comics Blogu:

Na závěr články na Necronomiconu: