Vzhledem k tomu, že komunikace s nakladatelstvími je neskutečná, rozhodl jsem se, že budu muset zkusit i další kroky. Prozatím v oblasti komiksu. Chci, aby „Black Valley“ někdy skutečně vyšlo, a tak potřebuji sehnat kreslíře, který by na příběhu skutečně dělal a pouze nesliboval. Vzhledem k tomu, že mám pocit, že jsem na českém webu vyzkoušel snad všechno, zkouším to tentokrát na webu světovém. Sehnat kreslíře ze zahraničí by mělo být teoreticky jednodušší. Není. Zatím bez úspěchu, ale teprve jsem začal. Dojala mě ale jedna skutečnost. Psal jsem nějakým lidem na deviantart.com, zatím jsem se nesetkal s kladným přijetím, i když je pravda, že většina lidí je poměrně přátelská. Dostal jsem i nějaká doporučení, takže uvidíme. Ale nejvíce mě dojal jeden kreslíř.
Jeho odpověď na mojí nabídku, jestli by nechtěl kreslit komiks, byla zhruba následující: „Pochopil jsem správně, že by se jednalo o neplacenou práci? Pokud ano, v současné době nejsem schopen brát neplacené zakázky.“ Dobře, to beru. Zeptal jsem se ho tedy, kolik by stálo, kdyby chtěl za jednotlivé strany platit. Jeho odpověď mě doslova omráčila: 200 EUR za jednu stránku. Nevím, jestli jsem byl tolik naivní, nebo co jsem si myslel, ale tohle mi přišlo sílené. Mám mu zaplatit hodně přes 100 tisíc Kč jenom proto, že pro mě možná něco nakreslí? Nejsem blázen. Pohlížím se tedy dál.
Pokud se týká příběhu „Superhrdina“, na něm stále pracuji a vyvíjí se poměrně dobře. Stran už je něco kolem 130 s stále přibývají. Co mě ale v poslední době zaměstnalo, to je „hororový týden“ na Necronomiconu, kde od 6. do 12. ledna uvedeme celkem 2 články každý den, což je pořádná nálož. Zde jsou články, které vyšly za poslední týden:
A abych nezapomněl na svůj nový blog, tak jej najdete pod původní adresou martinstefko.blogspot.com, ale nově také pod adresou martinstefko.com. Články zde také přibývají a věnují se hlavně mé tvorbě, mým názorům a komiksu a literatuře obecně.