Musím začít velmi radostnou zprávou. V týdnu jsem se dověděl, že moje povídka “Výzkum”, kterou jsem psal přímo pro projekt “Hledá se 100 českých Kingů” skutečně bude součástí 3. antologie českého hororu. Kniha by měla vyjít ke 20. prosinci 2012, takže jakmile to bude aktuální, rozhodně napíši o publikaci, stejně jako o své povídce, kterou jsem psal pod vlivem Lovecrafta, k němuž se neustále vracím.

Kromě této milé zprávy jsem samozřejmě dál tvořil příběhy, které mám rozpracované. Komiksové projekty jsou prozatím u ledu, a tak se věnuji pouze prozaické tvorbě. I když práce na “Cestě” váznou, pořád si ještě říkám, že mám dostatek času na to, abych všechno stíhal. Hlavně potřebuji dokončit dětský příběh, který píši a který má prozatím pracovní název “Petřík a Velký Zlý”. Myslím, že je to poprvé, co název zmiňuji. Jakmile bude příběh dokončen a já se vrhnu na korektury, bude i více času na “Cestu” a její pokračování. Šest dílů je hotových, dva z nich již na mých stránkách uveřejněné – odkaz na první díl, odkaz na druhý díl. Další příběhy jsou promyšlené, mnohem víc, než mám obvykle ve zvyku, tudíž si myslím, že rozhodně je na co se těšit. Tím, že si dávám pauzu a hromadím nápady, které krystalizují v zajímavý příběh, se vám snažím nabídnout to nejlepší, co v rámci příběhu může vzniknout.

Centrem zájmu je teď sice “Petřík a Velký Zlý”, ale to hlavně proto, že se blížím k jeho konci a já bych ho rád do konce dotáhl co nejdříve. Přece jen, i když je uzávěrka až na konci listopadu, termín se neúprosně přibližuje a korektury se samy neudělají. Přesto se věnuji i příběhu “Sex Killer”, u kterého jsem se ocitl v trochu slepé uličce, ale snažím se zatím dělat na kapitole, o které vím, co v ní zhruba bude. I když píši chronologicky, mám pocit, že se budu muset ještě vrátit a jednu kapitolu doplnit. Ještě uvidím. Ten příběh se rozrostl takovým způsobem, kterým jsem to nečekal. Trochu mě to mrzí, protože mám pocit, že přestávám ten příběh kočírovat. Je mi jasné, že korektury budou muset být rozsáhlé. Vždycky se ale snažím příběh za každou cenu dokončit. Jeho úpravy jsou pak mnohem jednodušší, když už je základní koncept hotový.

Na Necronomiconu minulou neděli skončil devátý hororový týden, zaměřený na béčkové filmy, tak se k němu vraťme a připomeňme si i další články z posledního týdne:

A jestli vás zajímají moje názory na filmy, které jsem v poslední době viděl a nehodí se svým žánrem na hororový server Necronomicon, tak si přečtěte poslední příspěvek v mém filmovém deníku.