Na Necronomiconu jsme rozjeli velmi zajímavou soutěž, která je určená spisovatelům, ať už amatérským nebo profesionálním, kde mohou soutěžit o poměrně zajímavé ceny. Stačí napsat povídku na téma „Vánoce“. Povídka musí být hororová a musí se nějak vztahovat k Vánocům. Hodnotíme originalitu i to, jak se podaří vytvořit napětí. Máme už dvě povídky, které nám zaslali mladé pisatelky, těšíme se na další. Takže tohle teď bude v následujícím měsíci náplň mých dnů. Budu hodnotit povídky a vybírat tu, která si zaslouží vyhrát první místo a s ní finanční i věcnou odměnu.

Ve své tvorbě jsem trochu zvolnil. Bohužel. Věnuji se maximálně korekturám románu „Mrtví kráčí po Zemi“, což mi bere docela dost energie a také času, takže mi zbývá minimum na román „Sex Killer“, který začíná vyloženě strádat. Jo, být spisovatelem na plný úvazek, to by se to přepisovalo jedna báseň, ale takhle se člověk prostě musí snažit vymyslet to nejlepší. Já mám v současné době pocit, že to nejlepší prostě vymyslet nedokážu, a tak jsem nucen dát „Sex Killer“ alespoň na pár dní k ledu. Snad to bude pro román nejlepší. Až čas ukáže. Možná my je už jen nevolno z toho hnusu, který tam popisuji.

V následujících dnech se tak hodlám věnovat dokončení korektur románu „Mrtví kráčí po Zemi“, abych ho mohl co nejdříve zaslat nakladatelství, které bude zvažovat jeho vydání. Svoje šance stále vidím jako poměrně malé, ale nechme se překvapit. Prý je to padesát na padesát. Dále se pak musím věnovat příběhu na pokračování „Cesta“, protože vydání dalšího dílu se razantně blíží a já musím dokončit jeho korektury, nemluvě pak o tom, že bych měl začít psát díly další. Pro začátek vás ale navedu na svou povídku „Stokaři„, která se tenhle týden na mých stránkách objevila. Je to trochu starší záležitost, ale stojí za pozornost. Stejně tak stojí za pozornost i naše poslední články na serveru Necronomicon:

Filmový deník se v pondělí rozrostl o další příspěvek, který se zabývá filmy jako Sahara, Sejmi eso, Dokonalý skrýš, Stormbreaker, Syriana, Andělský podíl, Zabiji Nixona, 96 hodin, Černá Dahlia a Kletba Bratří Grimmů.