I když se to i mně osobně zdá celkem neuvěřitelné, tak se mi podařilo něco, co jsem ani nečekal. Dokončuji příběh, který jsem nazval „Nikdy se nepřestala usmívat“, ač je to pořád pracovní název. Věděl jsem, že to nebude tak dlouhý příběh, ale docela mě překvapilo, že bude až tak krátký. Jenže mě zrovna včera chytnul naprostý spisovatelský trans, což už se mi nestalo docela dlouho a já jsem napsal hned 12 stránek textu, což je skutečně dost. Pro ty, co mají rádi normostrany, tak v tomhle případě je to 16 normostran nepřetržitého textu. Takže očekávám, že do týdne bude příběh hotový – pravděpodobně něco okolo 200 normostran. Jak říkám, není to tak dlouhé, je to spíš novela, ale vyvíjí se to přesně tak, jak jsem chtěl. Teď jen nezvorat ten závěr, který je zrovna v tomhle případě hodně důležitý.

Asi je jasné, že jsem se moc nemohl věnovat ničemu jinému, myslím v tvorbě, i když je pravdou, že se stále snažím propagovat projekt na Startovači, kde se snažím vydat román „Mrtví kráčí po zemi“. I když nějaké ty příspěvky přibyly, tak rozhodně to není takové, jak jsem očekával. Bohužel. Ještě je docela čas, o trochu víc, jak jeden měsíc, ale čekal jsem, že to půjde alespoň o trochu líp. Zjišťuji, že reklama na internetu nefunguje, anebo ji neumím využívat. Ještě se úplně nevzdávám a dál zkouším nějaké varianty propagace, ale když chce mít člověk co nejméně nákladů, tak zas tolik efektivních možností není. Že by zabraly AdWords? Uvidíme.

Vzhledem k tomu, že mi bylo líto, že Filmový deník zahálí, a já jsem věděl, že na něj nebudu mít čas, ne tak, abych mohl psát rozsáhlejší recenze na každý film, rozhodl jsem se mu dát nový formát. Na blogu se bude objevovat příspěvek, kde bude vždy zhruba pět filmů, k nim hodnocení a krátký komentář, který bude výstižný, bude shrnovat to, co si myslím, a snad to bude i sem tam vtipné. Už tam jsou dva články, které shrnují následující filmy:

Klasický formát si zachovává Comics Blog, kde se objevilo za celý pracovní týden zase dostatek článků pro všechny komiksové fandy:

A nakonec Necronomicon, na kterém pomalu končíme s vyhodnocováním jednotlivých povídek naší literární soutěže. Musím říct, že mám z těch povídek už celkem nafouklou hlavu, ale v některých případech a není jich málo – mě mile překvapila kvalita. Tady je seznam článků: