Úspěšně a celkem zregenerovaný, i když docela unavený, jsem se vrátil z dovolené, a pěkně se jede dál. Už jsem znovu nakopl Comics Blog, kde se objevují nové články, ale i starší kousky, které bych z Necronomiconu rád přesunul právě sem, aby se Comics Blog skutečně stal sbírkou všech mých komiksových recenzí. Během následujících týdnů se tak budou objevovat nové recenze, ale i starší kousky, které možná znáte odjinud. Novinky ale chybět nebudou a od příštího týdne se sem tam objeví i články od jiných autorů, za jejichž přispění jim nesmírně děkuji.

Necronomicon a Filmový deník fungovaly dál bez toho, aby bylo poznat, že jsem na dovolené, a tak články přibývaly denně, jak je zvykem. Stačí se na stránky přesunout a uvidíte, že je tam živo. Vzhledem k tomu, že jsem měl dovolenou, znamenalo to, že se skutečně oprostím od toho, co dělám normálně. A to je většinou psaní. Vůbec jsem tedy od 7. června do 22. června nepsal. Nenapsal jsem jedinou řádku a ani jsem neopravoval. Na to jsem se vrhnul až nyní, po dovolené, kdy se chci vrátit k příběhu “Agentura”, což by měl být soubor delších povídek, které jsou spojeny jednotlivými postavami. Inspiroval jsem se hodně mangou a jejich postavami, ale stejně tak i dalšími komiksy a paranormálními příběhy, které znám a možná i neznám. Bude to samozřejmě próza, ale myslím, že ta inspirace komiksem bude hodně patrná. Kéž by to chtěl nějaký mangaka kreslit. Uvidíme, uvidíme. Opravuji teď první díl, abych si připomněl postavy, dějové linie, a mohl jít rovnou ke druhému příběhu. Návaznost a postupné rozvíjení děje tu beru jako naprosto zásadní, a tak nechci udělat chybu. Přece jen, v tomhle směru jsem docela precizní. Aspoň doufám.

V hlavě je toho plno, chtěl bych ale hlavně pokračovat v korekturách, abych k vydání připravil knihu pěti novel, i když v jednom případě si nejsem jistý, že bych nakonec měl povídku do sbírky zařadit, a stejně tak bych se chtěl zaměřit na vydání příběhu “Nikdy se nepřestala usmívat”. Zároveň jsem znovuoživil snahu, po celkem úspěšném zájmu o knihu “Mrtví kráčí po zemi”, o vydání zombie westernu, který jsem napsal hned po “Mrtvých”. Navíc žije i naděje, že by první část mohla být stále kreslená, jako takový atmosférický úvod k celému příběhu. Uvidíme, plány jsou velké, ale člověk taky musí pracovat.

A teď už k článkům, co jsem tenhle týden publikoval. Nejprve ve Filmovém deníku:

Teď články na Comics Blogu:

A nakonec opět Necronomicon: