V posledním týdnu se maximálně věnuji příběhu „Chaos“, respektive jeho první části „Před Chaosem“. I když by to mohlo znít jako sci-fi, je to poměrně realistické drama, asi by se dalo říct politicko-společenské, což je něco, o čem jsem si nemyslel, že bych někdy napsal. Ale asi to všechno muselo ven. Příběh mě ale baví hlavně kvůli postavám, které jsou to, co považuji za silnou stránku a které mě zajímají. Je jich více, každá kapitola se soustředí na jinou postavu, navzájem se jejich osudy ale prolínají, ale každý má zároveň svůj vlastní. Až mě děsí, jak je to celé rozsáhlé, ale nemůžu si pomoct a musím to zkusit dopsat. 225 000 znaků je napsáno a ani zdaleka nejsem u konce první části. Jestli se mi tohle někdy podaří dopsat, tak by to skutečně mohl být můj opus magnum, což je v případě člověka, který miluje fantastickou literaturu, přece jen celkem trochu netradiční. Ale tomuhle se nedá pomoct. Snad mi brzy nedojde šťáva.

Naštěstí se zrovna sešly pozitivní faktory. Práce mám trochu méně, což zase není až tak pozitivní, ale naštěstí finance jsou. Druhým faktorem je skutečnost, že ten příběh prostě narostl v mojí hlavě do obrovských rozměrů a já jsem docela zvědavý, kam mě zavede. Něco tak komplexního jsem ještě někdy nepsal, většinou jsem se soustředil na jednoho hlavního hrdinu a jeho linii, takže je tohle celkem zajímavá výzva, kterou zkouším překonat. Tak snad se zadaří. Pak bych se ale rád vrátil k něčemu fantastičtějšímu a něčemu kratšímu, co mám rozepsané. „Agentura“ je pořád priorita a samozřejmě také vydání druhé knihy. Polovina knih „Mrtví kráčí po zemi“ už je rozprodána, což mě velmi těší.

Když už jsme u té tvorby – vlastně o ničem jiném tady ani nepíšu – tak musím upozornit, že se v následujícím týdnu objevím rovnou na dvou akcích:

  • Návštěvníci z Lemurie No. 8, kde bych měl mít autorské čtení části své povídky „Jmenuji se Steven“ a samozřejmě bych se měl i jinak zapojit do programu večera
  • Bloody Xmas, kde se budu pasivně účastnit přednášek, aktivně se vrhnu na autorské čtení a představování knihy „66+6 hororů ve sto slovech“, kterou si účastníci budou moct koupit, a jsem také členem poroty filmové soutěže hororových kraťasů

Myslím, že na obou akcích bude i možnost, aby si zájemci koupili mou knihu, tak uvidíme, jestli se nějaká další prodá.

A teď už k článkům, co jsem tenhle týden publikoval. Nejprve ve Filmovém deníku:

Teď články na Comics Blogu:

A nakonec opět Necronomicon: