Zatracenci jsou dopsáni!

Tedy oni jsou dopsáni už nějaký ten rok, ale tentokrát jsou dopsáni v takové podobě, která je publikovatelná. A to v takové míře, že půjde pomalu do tisku. Musím říct, že jsem za to velmi rád. Korektury jsou dokončeny, příběh jsem nijak zásadně neměnil, jen nějaké drobné úpravy, aby to všechno dokonale zapadlo a zůstalo i něco, co si může čtenář domýšlet.

Ilustrace už jsou nějakou dobu hotové a má je na svědomí Vít Burda, s nímž se mi skvěle spolupracovalo a osobně doufám, že ještě spolupracovat budeme.

Takže ano, můj první western je skoro na světě a bude se chystat do tiskárny. Už jen upravit obálku, aby tam byl zajímavý text. Obálka by se měla již ve velmi brzké době objevit na stránkách nakladatelství Golden Dog. A knihu bude možné předobjednat.

A co vlastně od knihy Zatracenci čekat? Je to klasický western v duchu filmů Sergia Leoneho, i když ani tentokrát jsem si neodpustil alespoň nějaký malý prvek, který by se dal zařadit do fantastiky. Příběh se zaměřuje na čtyři hlavní mužské postavy:

  • Morado – fialooký nájemný vrah, který si jede podle vlastního kodexu. (Vážně má fialové oči!)
  • Cizinec – po svatební noci přišel o svou těhotnou ženu a chce se pomstít.
  • Jizva – lovec odměn. Zrovna dostal zajímavou nabídku.
  • Harper – boháč a šmejd. Zaměstnává Morada, zabil Cizincovu ženu a Sam na něj drží v ruce vypsanou odměnu.

Osudy těchto mužů – ale i dalších, také ženských postav – se postupně propojují, aby nakonec mohlo dojít i na to, co ve westernu prostě nesmí chybět – na finální přestřelku.

Jestli jste už ode mě něco četli, tak čekejte vliv filmu a komiksu, nečekané zvraty a odhalení, ale také celkem drsné scény. Nechybí ani erotika. Prostě všechno, co k mé tvorbě patří, jen teď ve westernovém žánru. Takže se nalaďte na divoký západ, zkontrolujte si, jestli máte pistole nabité, protože střílet se bude hodně.