Říkal jsem si, že je fajn se sem tam ohlédnout a uvědomit si, co člověk v tom uplynulém roce dokázal. A samozřejmě se chci zaměřit na svou autorskou tvorbu.

V první řadě je to vydání románu Agentura: Střepy minulosti, druhý díl série Agentura, který vyšel u nakladatelství Golden Dog. Měla vyjít i kniha Mrtvé ženy, ale ta se posouvá na rok 2020. V Golden Dogu pak najdete i další zajímavé knihy, které vyšly v roce 2019 – Kazatel, Mízožravci nebo Vostrá krása.

Kromě jednoho vydaného románu se ale rok 2019 stal docela zajímavý z pohledu mých povídek, které rozhodně nesázím jako Baťa cvičky, ale zrovna v roce 2019 jsem jich dokončil celkem šest, což je na mě docela výkon – od roku 2014, kdy jsem jich napsal sedm, jsem se povídkami moc nezabýval.

Povídka Nejezdi tím vlakem získala speciální cenu poroty v 6. ročníku České lupy. Povídka Nožička pak byla publikována ve čtvrtém čísle časopisu Trash, přílohy magazínu Milk&Honey.

Ostatní čtyři povídky se zatím publikování nedočkaly, ale třeba na ně ještě dojde. Hororová povídka Bazén by se mohla objevit v jedné chystané antologii. A třeba se to poštěstí i povídkám Resort v lesích a Vzpomínky (to je zatím stále pracovní název), které spojuje především to, že jsem je obě napsal během svátečního volna na konci roku.

U Resortu v lesích to trochu trvalo, ta má skoro 70 000 znaků, ale krátkou povídku Vzpomínky se mi podařilo dokončit za jedno odpoledne, a to rovnou 26. prosince. Ani v jednom případě se nejedná o vánoční povídku, spíš zjišťuji, že jsem ve své tvorbě pořád drsnější. Třeba se o tom budete moct přesvědčit sami, až povídky někde vyjdou.

Kromě povídek se mi podařilo dokončit jeden románový rukopis, a to třetí díl série Agentura. Když se za tím rokem 2019 ohlédnu, musím uznat, že toho bylo nakonec dost, co se stihlo. Teď jen doufám, že rok 2020 bude podobně dobrý a vy se budete moct s mou tvorbou více a více setkávat, ať už v nakladatelství Golden Dog nebo jinde.

Díky za váš zájem! Ať máte úspěšný rok 2020!